Candidats a les eleccions municipals 2023 – Xavier Trias – «Junts»

Image

Xavier Trias i Vidal de Llobatera (Barcelona, 5 d'agost de 1946)

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona.

Politic catala amb un ampli bagatge.

El juliol del 1984 va ser nomenat director general de l'Institut Català de la Salut (ICS), càrrec que va ocupar fins al seu nomenament com a conseller de Sanitat del govern de la Generalitat, el juliol del 1988, precisament en substitució de Josep Laporte. Juntament amb el conseller Laporte, Trias està considerat com el responsable de l'impuls i el desenvolupament del model sanitari català, de prestigi i reconeixement internacional.

El 12 de gener de 1996 és nomenat conseller de presidència del govern de la Generalitat  i portaveu del Govern. D'aquesta època destaca la gestió de Trias en la creació del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) o la millora del règim laboral dels funcionaris de la Generalitat, avançant en la conciliació amb la vida familiar, entre d'altres iniciatives.

 

El mes de març de l'any 2000 va encapçalar la candidatura de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions al Congrés dels Diputats, sent president i portaveu del grup parlamentari Català al Congrés dels Diputats i president de la Comissió de Ciència i Tecnologia.

El 17 de maig del 2002 va ser proclamat candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, i des del 14 de juny del 2003 va ser regidor de CiU a l'ajuntament de Barcelona i president del Grup Municipal de CiU de la ciutat de Barcelona.

També va formar part del consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El 2 de juliol 2011  va ser nomanat alcalde de la ciutat fins  el maig del 2015.

Alcaldable per la formacio de Junts a les eleccions municipals.