Cròniques del Cule Joan FP – SEVILLA FC 1-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 38. 26-05-2024)

Hola a tots, després del què emb viscut aquest últims dies us pregunto : ES POT FER PITJOR, MES MALAMENT IMPOSIBLE devant la gran final de Champions del FEMENI (FELICITATS !!!). Aquest president que segons ell és molt difícil prendre decisions, però noi PITJOR IMPOSIBLE
i en XAVI un Senyor !!!
------------------------------------
SEVILLA FC 1-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 38. 26-05-2024)
Un gol de Fermín a la segona part, li va permetre al FC Barcelona tancar amb victòria la temporada i el cicle de de Xavi Hernández.
L'equip blaugrana es va imposar al Sevilla al Sánchez Pizjuán en un partit esportivament intranscendent, i on es respirava molta tensió institucional per part dels dos clubs.
INTERCANVI DE COPS A LA PRIMERA PART
El Barça va entrar millor al partit, amb jugadors molt dinàmics entre línies per generar superioritats i joc per dintre, i en aquesta fase de partit va trobar el gol amb Lewandovsky.
Però seguint la tònica general d’aquest cicle de Xavi, a aquest equip li costa mantenir el control, tenir continuïtat en el joc, intensitat en la pressió i rigor en les funcions defensives, i un cop més el Barça no va tenir continuïtat. En-Nesyri va empatar el partit, i l'últim quart d'hora de la primera part va ser un intercanvi de cops amb joc vertical, anades i tornades a totes dues porteries, sense control ni govern per part de tots dos equips, i moltes oportunitats de gol per a tots dos equips.
CAIGUDA DE TO A LA SEGONA PART
A la segona part el Sevilla no va poder mantenir el to ni la intensitat ofensiva del tram final de la primera part, i després del golàs de Fermín el Barça ho va tenir més fàcil per a tenir més estabilitzat el partit i amb més control a la segona part per baixar-li les pulsacions al partit amb possessions de pilota més llargues.
El Barça va gestionar millor el partit i l’avantatge al marcador, i només al tram final el Sevilla va revifar i va tractar d'aproximar-se a la porteria de Ter Stegen amb alguna acció aïllada, a pilota aturada, i amb més cor que cap.
Podem dir que el Barça va ser superior i va fer més per a aconseguir la victòria que el seu rival.
NOMS PROPIS
Novament Fermín López va ser el millor jugador blaugrana del partit.
El jove jugador andalús ha acabat com un tret el tram final de la temporada, ha acabat sent el segon màxim golejador de l'equip, i en aquest partit ha demostrat les seves qualitats al vèrtex del quadrat, donant dinamisme i equilibri, generant superioritat entre línies, intens en la pressió, i amb un gran olfacte i arribada des de segona línia. Koundé i Cancelo van tornar a oferir les seves caigudes de rigor i desconnexions de concentració que els hi fan perdre moltes pilotes i el rigor en les obligacions defensives.
Cap dels dos han transmès fiabilitat durant la temporada, i sí que han transmès la sensació de que en qualsevol moment “la poden fer".
Pot ser corregible en el cas de Koundé (li passa menys sovint, és més un aspecte de peu que no pas posicional, i encara és jove), en el cas de Cancelo crec que no té remei, que és un jugador ja veterà i que només pensa en atacar.
Ara, com sempre el BARÇA té molts deures a fer i caurem si som capaços d'ilusionar al castigat culé de cara la propera temporada.