Cròniques del Joan FP -RC CELTA DE VIGO 1-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 25.17-02-2024)

QUINA LLIGA !!! >SEGUIM IMBATUTS FORA DE CASA, MOLT BONA PRIMERA PART i AL FINAL BEN TANCAT
tot i els errors de no aguantar el resultat a favor, l'assignatura pendent, merescuda victòria a fora !!!
_SOM,ON ÉREM__
RC CELTA DE VIGO 1-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 25.17-02-2024
Un penal transformat per Lewandovsky en el temps afegit li va donar al FC Barcelona una valuosíssima victòria a Balaídos davant un Celta molt limitat.
El Barça però, va oferir una imatge molt discreta i discutible, en un partit on el millor dels blaugranes ha sigut el resultat.
DUEL DE PRESSIONS
Tots dos equips van sortir amb pressions altes i intenses sobre la sortida de pilota rival.
Koundé feia més de tercer central que de lateral curt per ser l'home lliure i generar situacions de superioritat numèrica en ls sortida de pilota (amb Araújo més a prop de l'eix i Cubarsí més obert a l'esquerra per compensar els espais).
Després d’uns primers minuts dubitatius, l'equip de Xavi va poder anar fent una sortida de pilota més neta, i va anar instal·lant-se a terreny gallec, on sense pilota els homes de Xavi van estar molt actius i intensos en la pressió, que els hi va permetre recuperar moltes pilotes i esclafar el seu rival al seu propi terreny, però poc fluït amb la pilota, on més enllà de les accions individuals d’un Lamine Yamal que va a tornar a ser el millor jugador blaugrana del partit, a l'equip de Xavi li va faltar llum, profunditat i desequilibri.
IMPRECISIONS I DISCONTINUÏTAT
Per enèsima vegada el Barça va tornar a rebre un gol al primer minut d'una sacada de mig camp, i el Celta va tenir prou amb la baixada d'intensitat en la pressió blaugrana per poder fer més esgarrapades en una segona part on les imprecisions i les errades en passades van ser constants i contínues per part de tots dos equips, i on el mig del camp blaugrana va tornar a tenir poc pes.
L'única nota positiva continua sent que l’experiment de Christensen com a pivot defensiu està funcionant bé (el danès ho fa simple i sense complicacions amb pilota, i sense pilota està molt atent a les vigilàncies i ha tallat l’hemorràgia d’oportunitats concedides a camp obert) sencil,fa el que no va fer l'Oriol Romeu
POCA PRODUCCIÓ OFENSIVA
El Celta va tenir prou amb mantenir una defensa ordenada i empetitir els espais a la zona de creació blaugrana per limitar els intents ofensius d'un Barça impotent i inoperant que només s’agafava als espurnejos de Lamine Yamal, i que va abusar en excés de centrades laterals que van defensar molt còmodament els defensors del conjunt gallec.
El mig del camp blaugrana va desaparèixer, i un Celta cansat i que donava per bo l'empat va tenir més oportunitats de gol i va instal·lar més el joc a terreny blaugrana que no pas al seu propi terreny.
Tres rematades a porteria a la segona part (dos d’elles a pilota aturada cobrant el xut de penal) va ser el pobre bagatge ofensiu d'un Barça que necessita la victòria i que no va transmetre passió per a aconseguir-la.