Cròniques del cule Joan FP – FC BARCELONA 1-0 UD LAS PALMAS (Lliga. Jornada 30. 30-03-2024)

Avui, tercera millor assistència de públic al estadi Olímpic Lluís Companys d'aquesta temporada,en un partit que l'expulsió del porter Vallès de la UD.Las Palmas a sigut determinant per el partit,dons al jugar emb un jugador menys,l'equip canari ens ha fet un partit totalment diferent, tancant espais darrera i plentajant un joc totalment defensiu, fet que el nostre equip s'ha trobat emb una difícil i contundent batalla.
_____________________
FC BARCELONA 1-0 UD LAS PALMAS (Lliga. Jornada 30. 30-03-2024)
Ajustada victòria del FC Barcelona a l'Estadi Olímpic davant una combativa UD Las Palmas, en un partit on un Barça destensat en el darrer tram de partit quasi paga la superioritat en el joc respecte el seu rival la resta del partit.
PROPOSTES ATREVIDES I ESPAIS OBERTS
L'equip de García Pimienta va ser fidel a la seva filosofia i va jugar amb una proposta ofensiva, amb línies altes i avançades i tractant d'elaborar el joc sortint jugant amb pilota des de darrera. El Barça va fer un bon exercici de pressió col·lectiva i fins a l'expulsió de Valles va ser un partit obert, amb molts espais i molt entretingut per el espectador.
Fermín i Raphinha li donen a l'equip un plus en intensitat en la pressió i de verticalitat en atacar els espais, i l'anticipació i l’empenta en la pressió de la línia defensiva compacta i ajunta més l'equip.
SUPERIORITAT NUMÈRICA
L'expulsió del porter canari va condicionar el plantejament de l'equip de García Pimienta, que va recular i va endarrerir les seves línies amb un 4-4-1 esperant esgarrapar amb alguna transició, i el Barça es va fer amb el control del partit gairebé per la pròpia inèrcia del partit, una inèrcia que va fer que el gol blaugrana finalment va caure de madur (deliciosa centrada de João Félix, i bona definició pausada de Raphinha).
En aquesta fase entre l'expulsió i el gol amb el Barça instal·lat a camp rival, l'equip de Xavi va tenir una bona continuïtat en el joc, amb velocitat de circulació de pilota alta, i una fluïdesa i producció ofensiva acceptables. Gündogan i Sergi Roberto van demostrar criteri en les preses de decisions i van compactant i equilibrar a l'equip des de la seva experiència.
El Barça va ser superior al seu rival.
DISTENSIÓ FINAL
El Barça va desaprofitar les oportunitats que va disposar per a rematar el partit, i es va sentir tan superior, que es va distensar i gairebé ho va pagar en els darrers minuts, on a partir del 1-0 l'equip va perdre el rigor, va baixar la intensitat en la pressió, i li van costar els retorns defensius. Fins i tot la falta de contundència en accions com l’entrada de João Félix en aquella rematada des de l'àrea petita amb el porter canari ja vençut, s’explica per la caiguda de tensió i concentració. El Barça va acabar fent concessions a l'equip canari, li va permetre transicions i fins i tot va perdre el control de la pilota en els últims minuts, i la UD Las Palmas va tenir la seva oportunitat d'igualar el partit. Insistim que tal i com està ara mateix aquest equip, aquest Barça no es pot permetre aquests moments de descompressió i desconnexió.
Anem emb compte, que ara no val e-bada, cuansevol descuit ens juguem el TOT
Visca,Visca,Visca,Visca el Barça❤❤💙💙❤❤💙💙❤❤💙💙❤❤ JoanFP