Cròniques del Cule Joan FP – FC BARCELONA 2-0 REAL SOCIEDAD (Lliga. Jornada 35.13-05-2024)

Partit sosu i emb l'aburriment normal d"aquest any, a la Reial Societat li va està bé el perdre, per la falta de ritme que va imposar.
Tot depent de nosaltres, el dijous a Almería tornem-hi a veure si són capaços de mantenir el 2on. lloc al campionat
----------------------------------
FC BARCELONA 2-0 REAL SOCIEDAD (Lliga. Jornada 35.13-05-2024)
El FC Barcelona s'ha retrobat amb la victòria en aquest partit a l'Estadi Olímpic després d'una discreta actuació davant una Real Sociedad que li va faltar queixal.
Amb aquest resultat l'equip de Xavi recupera la segona posició de la taula classificatòria a falta de tres partits per a la conclusió del campionat.
SENSE VELOCITAT NI CREACIÓ
Imanol va sorprendre amb un plantejament amb tres centrals, carrilers llargs, un trivot i dos davanters. A l'equip de Xavi se li va notar que els objectius classificatoris als que aspiren són poc motivadors i se li va veure molt desajustat en la pressió a camp rival, lentitud en la sortida de pilota malgrat la superioritat numèrica (3 contra 2), poca fluïdesa i imprecisions en la zona de creació, i impuntualitat per atacar els espais entre línies.
Amb aquests ingredients la producció ofensiva blaugrana va ser pobre a la primera part, i només els espurnejos de Lamine Yamal (el millor blaugrana sobre el camp) van ser l'únic punt recurrent de desequilibri. Preocupants les quantitats de pèrdues de pilotes i imprecisions en la passada d'un Barça que aquesta temporada ha demostrat incapacitat per a controlar i domar el partits, i alarmant és que jugadors ben dotats com Pedri ó Gündogan hagin perdut tantes pilotes.
RECURSOS
La segona part va tenir el mateix guió.
El conjunt txuri-urdin tractava d'empetitir i reduir els espais entre línies per incomodar la creació a la zona de tres-quarts blaugrana i tractava d'esgarrapar amb alguna transició. El joc blaugrana va seguir sense continuïtat, amb trams llargs on era incapaç de fer més de quatre passades seguides.
El Barça va trobar solucions a les acaballes de cada període amb recursos com les descàrregues de Lewandovsky (brillant acció del polonès en el 1-0) ó el repertori de bons llançaments de Raphinha.
Al darrer tram de la segona part Imanol va arriscar tornant al 4-3-3 i avançant línies i aquí el Barça va trobar més espais oberts i va ser més incisiu, fins que va poder tancar el partit amb el gol de penal.
FINAL DE TEMPORADA
Més enllà dels objectius classificatoris, aquest tram final de temporada hauria de ser un banc de proves i un primer referent del projecte blaugrana que hauria de ser l'any que bé.
En una temporada que no ha sigut bona en quant a resultats, en la situació actual de l'equip i del club no es pot permetre que l'equip llenci els partits que queden per a acabar la temporada i es deixi anar per la inèrcia. Tant Xavi com l'equip tenen molta feina a fer per endavant i ens hem d'exigir entre tots començar en aquests partits a seguir buscant el camí del que volem que sigui aquest equip i aquest club en el futur. També s'han de prendre decisions respecte a alguns jugadors, per tant també hi han jugadors que a títol individual també s'hi juguen molt si realment volen continuar al club.
Això no va de resultats, va de futur.
No ens podem deixar anar.
Quadern emb la sensació de que l'equip té que treballa molt per ser equip.
Visca,Visca,Visca,Visca el Barça ❤❤💙💙❤❤💙💙❤❤💙💙 JoanFP