Cròniques del Cule Joan FP – FC BARCELONA 3-0 RAYO VALLECANO (Lliga. Jornada 37. 19-05-2024)

L'últim partit al estadi Olímpic de la temporada 23/24 a reunit 35.823 animas per disputar al partit que certifica, en la victoria el sub-campionat, objectiu de minims, que amb el gol matiner a calmat la parròquia, però el joc a tornat a ser espess, fins que els canvis ( avui molt encertats) en propiciat una còmoda victòria.
El soroll, que té l'entorn, tant esportiu com institucional segueix fins que el Sr.President no ens dongui explicacions.
De moment fins dimarts res de res.
Ell vol arribar el proper cap de setmana que el femení es jugue la final Champions sense fer cap daltabaix i després ja veurem com se'n ensurt.
Jan el improvisador !!!
------------------------------------
FC BARCELONA 3-0 RAYO VALLECANO (Lliga. Jornada 37. 19-05-2024)
El FC Barcelona ha tancat la temporada a l'Estadi Olímpic assegurant la segona posició del campionat després de superar el Rayo Vallecano en un partit amb més gols que no pas futbol, i on ha quedat constatat que a can Barça hi ha molta feina a fer per endavant.
INICI FULGURANT SENSE CONTINUÏTAT
El Barça va entrar molt endollat als primers compassos amb molta intensitat, un ritme alt, circulació de pilota ràpida i fluïda que va servir per esclafar el Rayo a l'últim terç de camp, i dinamisme i desequilibri, però amb el gol de Lewandovsky es va acabar l'efecte gasosa, l'equip blaugrana va perdre intensitat, el joc va deixar de tenir continuïtat, van créixer les impressions, al Barça li va costar enllaçar més de tres passades seguides, i va ser el Rayo qui es va mostrar més intens i agressiu, i va avançar les seves línies.
Fins i tot l'equip madrileny va tenir situacions de gol (amb dos oportunitats molt clares) que van poder fer que l'equip madrileny marxés al descans almenys amb el marcador equilibrat, però al conjunt d'Iñigo Pérez li va faltar encert.
INTERCANVI DE COPS I INDIVIDUALITATS DIFERENCIALS
A la segona part l'equip de Xavi va tornar a demostrar un altre cop la seva incapacitat per domar, controlar ó governar el partit (Fins i tot canviant i removent tots els futbolistes del mig del camp), però almenys va millorar en intensitat i pressió respecte a la primera part.
Tot això, juntament amb l'atreviment del conjunt de Vallecas, va dur el partit a un escenari d'anades i tornades amb intercanvi de cops, on les aparicions de les individualitats blaugranes van acabar marcant les diferències per sentenciar el partit en un tram de quatre minuts.
El Barça va ser superior al Rayo a les àrees.
NOMS PROPIS
Ter Stegen va sostenir a l'equip blaugrana en moments crítics.
El porter alemany va tenir fins a quatre intervencions decisives que van evitar que pogués canviar el signe del partit.
Amb Ter Stegen a la porteria l'equip de Xavi té una gran xarxa de seguretat i la línia defensiva se sent molt més segura. Pedri va revitalitzar el mig del camp blaugrana i va acabant sent decisiu amb dues aparicions en forma d'arribades que van suposar dos gols.
Tan de bo les lesions li permetin tenir més continuïtat les properes temporades. João Félix va tornar a demostrar tant el seu enorme talent com la seva poca constància i discontinuïtat.
El portuguès sembla acceptar aquest rol de ser guarnició en comptes de tall.
Gran desplegament de Lewandovsky en pressió, fixar i arrossegar rivals, aparicions entre línies per oferir línies de passada o descarregar el joc, i rematada.
Lamine Yamal va tornar a demostrar ser desequilibrant, incisiu, màgic i madur en la presa de decisions.
Va servir un autèntic caramel a Lewandovsky en el 1-0.
Amb només 16 anys ja ha jugat 50 partits amb el Barça.
Això, ens fa veure com es d'important la progressió dels xavals de la Masia, per fer un gran equip amb algun fitxatge puntual.
Recordar que l'equip femení ja té 3 tituls al servei,ara falta el més difícil contra l'Olímpic de Lió, farem història?