Cròniques del Cule Joan FP GIRONA FC 4-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 34. 04-05-2024)

BARÇA -de record invers- durant els últims partits aquest Barça s'adelantat al marcador i per no saber gestionar la ventatge i acabant perden el partit (excepte contra Valencià), s'ha perdut eliminatòria Champions i accés al campionat de Lliga, ara toca remar en contra per quedar segons i tenir l'accés a la propera Supercopa d'Espanya
QUINA PENA !!!
------------------------------------
GIRONA FC 4-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 34. 04-05-2024)
Cinc minuts nefastos i una última mitja hora d'incapacitat de reacció, van tirar per terra uns molt bons primers seixanta minuts del FC Barcelona a Montilivi, davant un Girona que va ser letal i voraç, i que va viure una nit històrica amb la seva classificació matemàtica per a la propera edició de la Champions League, i on va avançar el Barcelona a la taula classificatòria.
RITME ALT I CONTROL BLAUGRANA
El partit va començar amb dos gols, un ritme alt d'intensitat, i amb anades i tornades a les dues porteries.
La bona lectura inicial del partit de Xavi va anar fent que el Barça es fes amb el control mitjançant les superioritats per dintre, amb Christensen i Sergi Roberto a l'arrel i amb Gündogan i Fermín per davant donant dinamisme i creant superioritats numèriques entret línies.
Les accions individuals de Lamine Yamal a la dreta, i les aparicions de Cancelo per l'esquerra també generaven desequilibri donant profunditat i amplitud per fora.
També sense pilota el Barça va estar molt intens en la pressió post-pèrdua.
El Barça va ser molt superior a la primera part a un Girona que no podia sortir de la pressió blaugrana, i que amb prou feines podia treure aigua del vaixell davant un Barça que, a més dels dos gols, va tenir una alta producció ofensiva i va generar prou oportunitats de gol com per marxar al descans amb una avantatge més ample.
CANVIS, PUNT D'INFLEXIÓ I NAUFRAGI
Tot i que el Barça no va entrar tan intens a la segona part, i que el Girona no estava tan ofegat com a la primera part, fins el minut seixanta l'equip de Xavi tenia el partit controlat.
Míchel va fer una intervenció tàctica que va canviar el partit.
El tècnic madrileny va canviar tota la banda dreta, i les entrades de Yan Couto i Portu li van donar amplitud al conjunt Gironí (abans Tsygankov jugava rebent per dintre).
L’errada de Sergi Roberto en el 2-2 va ser el punt d'inflexió del canvi de dinàmica del partit.
El Girona va castigar el Barça atacant l'esquena de Cancelo i fent passades enrere des de la línia de fons al balcó de l'àrea, que quedava desprotegit per què Cubarsí havia de saltar a cobrir l'esquena descoberta per el carriler portuguès.
El Barça va rebre dos gols en tres minuts, un altre gol set minuts després, i va poder rebre una sagnada per part d'un Girona voraç, demolidor i molt efectiu.
FRAGILITAT I INCAPACITAT
El Girona va tornar a posar en evidència la fragilitat mental i competitiva blaugrana.
El Barça va tenir una caiguda lliure i no va saber aixecar-se del cop rebut, tornant a exhibir recents episodis de vulnerabilitat als cops rebuts.
Els homes de Xavi es van deixar engolir per la inèrcia del partit i no va haver-hi cap acte de rebel·lió, ni individual ni col·lectiva, i la banqueta tampoc va trobar solucions.
En la darrera mitja hora de partit el Girona va superar el Barça en tot, li va guanyar tots els duels individuals, va ser més incisiu i esmolat , va ser molt més intens, va fer circular la pilota més ràpid i amb més precisió, i va generar moltes més oportunitats de gol que un Barça lent, previsible i sense capacitat de reacció. El Barça té encara un llarg camí per recórrer i molta feina per davant de cara al futur.
Tenim que lliurar fins al final per el subcampionat i aprendre dels errors, ja siguin tactits, emocionals o esportius.
Ara el problema el tenim nosaltres, és l'hora de remar tots junts i felicitar al campió !!!