Cròniques del Joan FP – culé – Penya L’Avenç F.C. BARCELONA 2-1 ATHLETIC CLUB (Lliga. Jornada 2. 24-08-2024)

TORNADA AL OLIMPIC de MONTJUIC, COMENÇEM LA 2a temporada al exili
Gran expectació per veure el Barça de Flick, una tarda d'Agost, moltíssima calor i gran ilusio dels 46.448 animas que vàrem suportar la xafugor i els efectes del SOL.
Molts noms propis en ple ajust del equip, bé molt bé, Pedri però es Impressionant com va acabar en RAFEL RAFINHA
_____________________
F.C. BARCELONA 2-1 ATHLETIC CLUB (Lliga. Jornada 2. 24-08-2024)
Segona victòria en dos partits a La Lliga d’aquest FC Barcelona de Flick, en un partit molt treballat, molt intens, i on l'equip blaugrana ha tingut una actuació molt bona, un partit molt complet, i on ha sigut superior al seu rival i s'ha fet creditor de la victòria, davant un bon Athletic Club, que va ser però un pèl més tímid del que acostuma
EL BARÇA TRANSMET BONES SENSACIONS
L'equip de Valverde no va fer una pressió tan alta com acostuma, i va contenir la primera pressió, amb la línia defensiva avançada i deixant l'equip molt agrupat a la zona intermitja.
El Barça no va estar tan exigit en la sortida de pilota, i va tenir una circulació de pilota fluida, amb Marc Bernal com a àncora i Pedri al costat enllaçant amb l'atac. L'equip de Flick també va estar molt bé en l'atac posicional, amb Raphinha (per dintre) i Lamine Yamal (per fora), i amb un Ferran Torres trobant i generant espais amb les seves desmarcades. Malgrat el domini blaugrana on (clarament superior al seu rival), a l'equip de Flick li va costar canviar els ritmes a la primera part, i va a trobar a faltar la profunditat i amplitud a l'esquena d'un Baldé que no va tenir el seu millor partit(de mica en mica), però tot i això el Barça va tenir una notable producció ofensiva, i tenia que haver marxat a la mitja part amb un marcador més favorable.
PEDRI MARCA EL RITME I ENSENYA EL CAMÍ
El Barça va millorar el que li va faltar a la primera part, i aquesta millora es va personificar en Pedri González.
El canari havia fet una primera part correcta, però li va faltar protagonisme, però a la segona part va agafar les regnes, va assumir més responsabilitat, és va carregar l'equip a l'esquena, i va jugar amb criteri, va donar velocitat i fluïdesa a la circulació de pilota, va enllaçar la zona de creació amb l'atac, i va marcar molt bé els tempus i els ritmes dels atacs, accelerant i donant pausa quan calia, i sempre prenent bones decisions.
El Barça va jugar a la velocitat que volia i que calia a cada moment, i només li va faltar encert en la rematada per haver aconseguit liquidar el partit molt abans. Bones intervencions tàctiques de Flick, donant valor a els joves, incentivant (presumiblement) a Pedri a la mitja part, i obrint una mica més a Raphinha a la banda després de veure les dificultats de Baldé de fer mal des de l'esquerra.
A més, de moment podem dir que en qüestió d’estil de joc (que era un dels dubtes que hi havia sobre la seva contractació i la línia que estava duent la direcció esportiva) aquest Barça per ara és recomanable i ens hi podem sentir identificats amb aquest joc.
NOMS PROPIS
A banda de Pedri, podem destacar a molts altres jugadors. El jove Marc Bernal va fer un gran partit, va transmetre seguretat en aquesta posició d'àncora, va donar criteri, velocitat i fluïdesa a la circulació de la pilota, es va perfilar molt bé per orientar el joc i les passades, va generar superioritats numèriques, i sense pilota va fer un gran partit posicionalment, estant sempre al lloc correcte i va recuperar moltes pilotes. Lamine Yamal (que va fer un partit extraordinari amb gol inclòs) i Raphinha van ser desequilibrants, on ressaltem el gran treball en la pressió del brasiler, la seva verticalitat i acceleració, i la seva versatilitat que li va permetre destacar jugant per dintre a la primera part, i per fora a la segona. Lewandovsky va fer també un gran treball fixant i arrossegant els centrals rivals, generant superioritats entre línies i espais amb les seves descàrregues, i va demostrar ser el millor finalitzador que pot tenir aquest equip
NOTA negativa per la meva opinió, sembla que si no ja remei es carregarant l'espectacle, permetre las perduas de temps per part dels PORTERS,és una vergonya i creant una impotència al públic, impròpia del espectacle si no surten normes per regular la passivitat dels equips, deurien ser sancionables per renunciar al joc.