Cròniques del Joan FP – culé – Penya L’Avenç RAYO VALLECANO 1-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 3. 27-08-2024)

GRAN VICTÒRIA AL CAMP DEL RAYO, després de varies temporadas de ser un camp hostil i sense guanyar👍👏😜 però als minuts finals, una DESGRACIADA JUGADA ACABAT EMB LA LESIÓ DELS LLIGAMENTS CREUATS del jove de la cantera MARC BERNAL🙏
Excel·lent debut de Dani Olmo i magnífic partit de Pedri emb dos gols, un cada un !!!
_____________________

RAYO VALLECANO 1-2 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 3. 27-08-2024)
Un gol del debutant Dani Olmo a vuit minuts del final, li va donar al FC Barcelona la tercera victòria en tres partits de Lliga. Amb aquesta victòria a Vallecas, l'equip de Flick se situa com a líder en solitari del campionat de la regularitat.
EL BARÇA VA ENTRAR TARD AL PARTIT
Els homes d'Íñigo Pérez van entrar molt més ficats en el partit i molt més intensos, sortint d’inici amb les línies molt avançades i compactes, exercint una pressió intensa on guanyaven tots els duels individuals, i trobant profunditat per totes dues bandes.
Després del gol d'Unai López, l'equip de Vallecas va cedir terreny, va endarrerir i agrupar les seves línies, i va plantejar reduir al màxim els espais als blaugranes i tractat de sorprendre amb alguna transició a un Barça que va entrar tard en intensitat i intenció al partit, i que durant la resta de la primera part, més enllà dels espurnejos i els actes de rebel·lió individual de Lamine Yamal, es va veure impotent i incapacitat per a trencar el parany defensiu del conjunt madrileny.
El joc blaugrana era previsible, els intents ofensius blaugranes eren més com els volia el Rayo que no pas el Barça, i la producció ofensiva blaugrana va ser pobre a la primera part.
SACSEJADA I AUGMENT DE REVOLUCIONS
Hansi Flick va tornar a intervenir a la mitja part de manera emocional i de manera tàctica.
El tècnic alemany va tornar a obrir Raphinha a l'esquerra amb la doble funció de donar amplitud quan anava per fora (on a la primera part Gerard Martín va donar poca profunditat i amplitud) i ajuntar-se quan anava per dintre amb Dani Olmo al vèrtex del quadrat per atacar espais i/o generar superioritats. L'entrada de Baldé també li va donar més queixal que la presència de Gerard Martín.
Dani Olmo va ser l’autèntic sacsejador del partit dins del terreny de joc i la seva connexió amb Lamine Yamal, (trobant-se des de la dreta cap a dintre) i la seva verticalitat, espurna, arribada i mossegada van ser diferencials. Les intervencions de Flick, el dinamisme ofensiu blaugrana, i la dotació de recursos tant en atacs posicionals, com en atacs ràpids, o amb més llançaments de mitja ó llarga distància, li van donar al Barça mecanismes ofensius variats que li van permetre ser superior al seu oponent a la segona part i capgirar el marcador.
OBSERVACIONS AL MARGE
No hi estic d'acord però podria entendre que s'hagi anul·lat el gol de Lewandovsky, i tampoc hi estic d'acord però també podria arribar a entendre que el VAR no entrés en l'entrada de Ciss sobre Pedri, però el que no puc entendre és aquesta disparitat de criteris en quant a les intervencions del VAR.
El Barça, tant físicament com futbolísticament sembla que va de menys a més en els partits.
Dani Olmo va ser el millor jugador blaugrana.
Pedri va fer una gran segona part. Lewandovsky està fent un gran inici de temporada i està demostrant que és el millor davanter que pot tenir aquest Barça.
Partit horrible de Koundé, que contrasta amb el gran partit que va fer davant l'Athletic Club a l'Estadi Olímpic el passat dissabte.
A banda de la mala primera part, la pitjor notícia del partit ha sigut sense cap mena de dubtes la lesió (que apunta a que serà molt greu) d'un Marc Bernal que estava donant un rendiment extraordinari, que semblava un veterà i que ens estava recordant i fent oblidar a l'hora al mismíssim Sergio Busquets, i que amb aquest contratemps és tallarà la seva progressió i deixarà coix a l'equip en una posició capital i estructural per el bon funcionament del bloc.
Personalment hauria canviat un altre resultat a canvi de què aquesta lesió no hagués existit.