Cròniques del Joan FP – SSC NAPOLS 1-1 FC BARCELONA (Champions League. 1/8 Final. Anada. (21-02-2024)

Un altre oportunitat perduda, aquesta es de la Champions !!! Una forta millora al joc,però poc convincent, s'haurà de rematar a Montjuic !!!
------------------------------------
SSC NAPOLS 1-1 FC BARCELONA (Champions League. 1/8 Final. Anada. (21-02-2024)
Bon empat del FC Barcelona a l'Estadi Diego Armando Maradona de Napoli, en un partit on els blaugranes van tenir fases prou bones on va estar positivament irreconeixible, alternades amb fases de més patiment, pèrdues de control i on el partit se li va fer llarg.
L'eliminatòria es decidirà a Barcelona.
GÜNDOGAN I LA PRESSIÓ CAP A ENDAVANT
Gran exercici de pressió col·lectiva blaugrana, començant des de la línia defensiva avançada, comprimint a les línies més avançades i empenyent la pressió, i anticipant defensivament, fins a les línies més avançades on els atacants van fer un gran exercici de pressió ofegant la sortida de pilota del conjunt italià, amb un Gündogan molt intens fent un gran desplegament, estirant aquesta pressió i recuperant moltes pilotes.
Amb pilota Gündogan també va fer una passa endavant, va assolir rols de lideratge, es va oferir sempre entre línies, va ser el connector per que l'equip el trobés, i ell va connectar entre línies amb els atacants filtrant bones pilotes a l'espai, i fins i tot va estar a prop del gol atrevint-se amb llançaments de mitja distància.
UN BARÇA SERIÓS
Des de la pressió el Barça va fer-se amb el domini territorial, i des de les decisions responsables i la minimització de riscos (poques concessions d'espais al rival sense pilota, i joc fàcil amb pilota) el Barça es va fer amb el control del partit i va oferir una de les millors imatges de la temporada.
Mentre la benzina li va durar, el Barça va saber agrupar-se al voltant de la pilota, va fer circular la pilota de forma fluïda, i va generar prou oportunitats de gol per a poder haver marxat al partit de tornada amb un marcador encara més favorable.
El Napoli va aconseguir el seu gol en l'única rematada entre els tres pals en tot el partit
PÉRDUA DE CONTROL DE PILOTA
Al darrer quart d'hora de la primera part, i després del 0-1 el Barça va caure i li va faltar control de pilota i ambició per a buscar el 0-2 i liquidar l'eliminatòria, molt probablement per esgotament físic, mental ó per tots dos. És molt difícil demanar-li continuïtat de noranta minuts en un partit de màxima exigència un partit complet a un equip tan inconsistent, i que li falta tant recorregut. Al Barça se li van acabar fent llargues les finalitzacions de cada part, però fins i tot en aquestes fases on el Barça es ca allunyar del control de pilota, l'equip es va mostrar sòlid defensivament, i solidari en les ajudes (Pedri baixant a recuperar una pilota per evitar una transició, Lewandovsky allunyant la pilota en un còrner en contra...).
En línies generals, podem dir que aquest partit suma i aporta sensacions positives a un Barça que va acabar més a prop de la victòria que no pas el Napoli.
Bona feina, falta completar l'aptitud tot partit, llàstima dels alti-baixos, érem més a prop de la victòria que de la derrotà.
Això és la Champions i no val a bada !!!