Cròniques del Joan FP – DEPORTIVO ALAVÉS 1-3 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 23. 03-02-2024)

PARTIT DE SENSECIONS POSITIVAS,per un moment sembla que en XAVI, A TOCAT LA "TECLA" i emb tornar a jugar com la temporada anterior
----------------_--------
DEPORTIVO ALAVÉS 1-3 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 23. 03-02-2024)
Balsàmica victòria d'un FC Barcelona que va deixar una imatge molt millorada a Mendizorrotza davant l'Alavés, en un partit on en línies generals l'equip blaugrana va deixar sensacions positives.
CHRISTENSEN PIVOT DEFENSIU
Xavi Hernández va sorprendre amb aquesta decisió d’avançar el central danès a la posició de pivot, a l'arrel de la jugada amb De Jong, però tenint en compte el bon peu en la sortida de pilota de Cubarsí, i els problemes que està tenint l'equip de Xavi per ajustar defensivament les distàncies entre línies i les concessions d'espais oberts als rivals, tenir un central amb bon peu en aquesta demarcació pot ser una solució per a propers partits, pot fer que millorin les vigilàncies defensives, que les línies s'ajustin millor, i que la circulació de la pilota sigui també prou fluïda. Probablement aquesta solució no sigui solament una solució d'emergència. Christensen va tenir una actuació prou bona, i va demostrar que pot actuar en aquesta demarcació.
PARTIT SERIÓS
Després d'uns primers minuts dubitatius, on el Barça va estar novament a punt de rebre un gol als primers instants, i on a l'esquena de Cancelo l'equip basc va trobar una autèntica autopista, mica en mica el Barça va anar estabilitzant el partit, va tenir fases llargues de control de pilota amb possessions llargues, va trobar joc per dintre, va fer circular la pilota de forma fluïda, es va veure un bon dinamisme posicional i només li va costar trobar profunditat, però el Barça va saber ser madur i estovar bé el partit, i va ser efectiu i contundent en la rematada.
La taca del partit van tornar a ser les fases de desconnexió o pèrdues de concentració en algunes fases defensives, unes descompressions que insistim que amb la fragilitat de l'equip, aquest Barça no se les pot permetre.
TALENT ADOLESCENT
Pau Cubarsí va tornar a fer una exhibició, va ser el racó de seguretat i el punt de recolzament de l'equip en la sortida de pilota, i també defensivament va sostenir i competir prou bé en el cos a cos davant un portent de la naturalesa com Samu Omorodion. Lamine Yamal va tornar a ser el jugador més desequilibrant, va exhibir recursos tècnics (com la ruleta), va triar sempre la millor decisió, va saber donar i quan donar equilibri i/o desequilibri, i va tornar a fer un gran desplegament i un gran treball defensiu. Lamine Yamal és un diamant en brut!. Héctor Fort va substituir Cancelo al lateral esquerre i també va millorar l'actuació i els registres del portuguès.
Bon partit també d'un Gündogan que està trepitjant més terreny ofensiu i demostrant un registre amb el que no el teníem tan identificat com l'arribada des de segona línia.
Vitor Roque si que va tornar a exhibir aquesta arribada en els minuts que hi va ser entre la seva entrada al camp i la seva rigorosa expulsió.
A part dels 4 jugadors juvenils Lamil,Pau Cubarsí, Héctor Fort,Fermín, i els joves Pedri,Araujo ect.ect, fa que aquest equip tingui un futur esperançador, si tenim l'encert de trovar la tecla que s'ajusti per competir.
A veure,si demà el resultat del derbi madrileny (empat) és bó per el nostre Barça
Visca, Visca, Visca,Visca el Barça❤❤💙💙❤❤💙💙❤❤💙💙 JoanFP