Chelsea Hotel

Image

CHELSEA HOTEL

Chelsea Hotel es va començar a emetre amb la fundació de Mataró Ràdio, el setembre de 2006. Actualment (octubre de 2018) està enla seva 13ª temporada. El programa s'emet actualment a 26 emissores de La Xarxa. El seu lema és "Chelsea Hotel. El programa de rock clàssic de Mataró Ràdio".

És un programa d'una hora de duració orientat al que anomenem rock clàssic, per tant cobreix la música popular d'arrel prioritàriament anglosaxona publicada majoritàriament en les dècades dels 60 i 70 i en menor mesura 80, amb la incorporació d'artistes anteriors i posteriors que considerem que han assolit la categoía de clàssics, com p.e. Amy Winehouse. Els estils bàsics són blues, rythm'n'blues, soul, folk, pop, rock'n'roll i rock en sentit ampli - i les seves hibridacions. Segons les estadístiques, els intèrprets dels que s'han emès més cançons són, per aquest ordre: The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, The Kinks i Led Zeppelin.

El plantejament és temàtic, de manera que cada emissió un desenvolupa un tema il·lustrat amb uns 3/4 d'hora de música sempre d'intèrprets diferents per la qual cosa tenen gran variació interna. Els temes són de tres tipus fonamentals: musicals (un estil, un instrument, una aproximació compositiva o d'autor), conceptuals  (cançons que aborden temes comuns, com poden ser l'amor, els animals...) i culturals (un moviment social com p.e. els hippies o la guerra del Vietnam). És un programa tancat, sense entrevistes ni intervencions alienes. S'emet en directe els dimarts a les 21h a Mataró Audiovisual. Els programes es poden recuperar d'iVoox i té un compte de Facebook "Chelsea Mataró" [www.facebook.com/chelseahotel.mataroradio]. Es pot comunicar amb el programa també a través del correu-e hotel.radio@gmail.com

L'equip el formen actualment cinc realitzadors i un tècnic de so. Els realitzadors són Javier Moreno, José Luis Moreno, Salvador Climent, Francesc Chiva i Xavier Medina. Els tres primers són els membres fundadors, músics i musicòlegs de Mataró. Salvador Climent n'és el locutor. El tècnic de so és Carles Capella.