Cròniques del cule Joan FP -AT. MADRID 0-3 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 29. 17-03-2024)

Per fi !!! El Barça aquest any no ha perdut cap partit a fora de casa
Partidass, d'en Robert Lewandowski el mejor desde que està a Can Barça.
Tots a bon nivell, a part del partidàs d'en Sergio Roberto. jugant al migcamp i quart partit sense encaixar gol !!!
_____________________
AT. MADRID 0-3 FC BARCELONA (Lliga. Jornada 29. 17-03-2024)
Contundent golejada d’un FC Barcelona molt contundent (valgui la redundància) al Metropolitano de Madrid, que li serveix al conjunt de Xavi per ser el primer equip aquesta temporada en assaltar el coliseu matalasser, per a assaltar també la segona posició del campionat just abans de l'aturada de seleccions, i per encarar aquest tram final de temporada amb més tranquil·litat a la Lliga i amb millors sensacions per tractar d’il·lusionar-nos amb altres objectius més inabastables.
GOLS PSICOLÒGICS
El 0-1 de João Félix al tram final de la primera part va ser clau, i el 0-2 de Lewandovsky només començada la segona part va ser definitiu.
Tot i que podem posar totes les coartades que vulguis (les baixes conegudes, un mig del camp encara més improvisat amb la caiguda de Christensen en l'últim moment...), la primera mitja hora de partit blaugrana va ser molt discreta, sense control ni continuïtat en el joc, i amb moltes dificultats per tenir alguna possessió llarga i superar la alta i intensa pressió del conjunt de Simeone. Però a mida que la pressió d'un Atlético de Madrid que va notar l'esforç intersemanal a la Champions (amb pròrroga inclosa) va anar minvant, i que Gündogan va tenir més incidència a prop de l'àrea rival, el Barça es va fer amb el partit. L'Atlético va anar de més a menys, i el Barça tot el contrari. L'equip de Xavi va tenir més pilota al darrer tram de la primera part, va viure més a camp rival, i va generar bones situacions de gol que podien haver fet que marxés al vestidor a la mitja part amb una avantatge encara més ample.
ATACS A L'ESPAI
Simeone va voler sacsejar el seu equip a la segona part, va desfer la línia de cinc al darrera, i va avançar les seves línies, però l’errada de De Paul en el 0-2 li va posar el partit molt coll amunt al conjunt matalasser. Aquest Barça que en les darreres jornades sembla també haver millorat molt en consistència defensiva, no va deixar cap concessió al conjunt de Simeone, i els espais oberts que deixava un Atlético de Madrid obligat a prendre riscos, eren constantment atacats per un Barça molt vertical que va saber entendre molt bé aquest escenari, i castigar el conjunt matalasser, ja sense energia ni forces per canviar el destí del partit.
Fermín López va tancar un marcador que perfectament hauria pogut ser molt més ample per part d'un Barça que no va desaprofitar l'escenari de partit.
NOMS PROPIS
Lewandovsky va confirmar la línia ascendent dels darrers partits jugant un partidàs.
Dos assistències i un golàs de davanter centre pur van ser el números d'un polonès que més enllà d’aquest bagatge va ser un referent, va atreure i fixar rivals amb el seu magnetisme, va descarregar molt el joc i va obrir i generar espais.
Tota la línia defensiva blaugrana va estar molt segura i consistent: Ter Stegen va fer grans aturades,Araújo i Cubarsí continuen en la seva línia i demostren que es complementen molt bé, Koundé (sembla que ha assumit el seu rol de lateral dret (ó central dretà) també està en línia ascendent i va fer un gran partit, mentre que Héctor Fort va estar brillant defensivament, en la presa de decisions i en els “timmings” ofensius.
Gündogan va demostrar que és indispensable en aquest mig del camp blaugrana, i Sergi Roberto va tornar a fer un gran partit i a demostrar que és un treballador a l’ombra, un capità silenciós, i que s'està sent molt injust amb ell.
En fi, gran gesta i a celebrar-ho, ara emb el paròn de seleccions que no tinguem lesionats !
Endavant Barça que encara tenim forces per competir, a per totes !!!