Cróniques del Joan FP- FC BARCELONA 1-0 RCD MALLORCA (Lliga. Jornada 28. 08-03-2024)

*avui, juguen emb la "canalla" i poc més.*⁴
Llàstima del penal que no entrat, el partit podria encarrillarse molt més aviat, el Mallorca no ha sigut fàcil, el partit a tingut alguns bons minuts i seguin endavant!!!
_____________________
FC BARCELONA 1-0 RCD MALLORCA (Lliga. Jornada 28. 08-03-2024)
Un golàs de Lamine Yamal ben entrada la segona part, li va donar al FC Barcelona una treballada i ajustada victòria a l'Estadi Olímpic davant un combatiu i ordenat Mallorca, en un partit no gaire brillant dels blaugranes, però sí que va ser un partit més que correcte de l'equip de Xavi Hernández.
EL QUADRAT AMB DOS ATACANTS
Les nombroses baixes de l'equip, va fer que la composició i formació de l'equip fos una incògnita. Finalment Xavi Hernández va decidir per mantenir el dibuix amb tres centrals i carriler llarg, amb Christensen i Gündogan a l'arrel de la jugada, Raphinha i João Felix per davant, Lamine obert a la dreta i Marc Guiu en punta (Xavi va domar descans d’inici a Lewandovsky pensant en el partit contra el Napoli).
La lesió de Raphinha s'afegeix a la llista de contratemps de l'equip.
Encara no tenim prou clar si Xavi mantindrà el mateix dibuix per el proper dimarts. Raphinha va estar molt incòmode per dintre els minuts que hi va ser al camp, però és va mostrar incisiu i participatiu, cosa que no podem dir d'un João Felix que va tenir poc pes en el joc de l'equip.
DES DE LA DEFENSA
A manca de control amb pilota, almenys el Barça defensivament va estar segur, sobri i solvent.
Els quatre defensors (els tres centrals i Cancelo) van estar molt concentrats, ferms en el cos a cos i duels individuals (cosa gens fàcil amb dos davanters com Muriqi i Larin), solidaris i ràpids en les emergències, i amb Christensen per davant de la defensa, sembla que per fi l'equip ha trobat la consistència defensiva que li demanàvem i que va ser clau per a l'obtenció del títol la temporada passada. Per primer cop aquesta temporada el Barça suma el tercer partit consecutiu sense encaixar cap gol.
Tant de bo aquest equip hagi trobat la consistència defensiva que tant necessita.
ELS JOVES MARQUEN LES DIFERÈNCIES
En atac el Barça va tractar de donar-li ritme a les seves accions ofensives davant un rival que defensava en bloc baix amb una línia de cinc i tres migcampistes a prop de la línia defensiva, tractant de buscar transicions amb els seus dos homes més avançats.
Des de la línia defensiva els homes de Xavi tractaven d'eliminar línies rivals amb passades filtrades als migcampistes més informació avançats, o bé amb joc en llarg a l'esquena de la defensa per que Marc Guiu la descarregués per els jugadors que venien de cara des de segona línia, en un partit on era molt difícil trobar espais i generar oportunitats. En aquest context, un Lamine Yamal que no va tenir el seu dia en l’un contra un i que li va costar trobar profunditat i desequilibri, amb una maduresa impròpia de la seva edat, lluny de frustrar-se va tenir paciència, va esperar el seu moment i va aparèixer per salvar a l'equip amb una gran acció tècnica que va acabar en un golàs. Cubarsí també va donar una altre exhibició de sortida de pilota i de defensar.
Un cop més els joves van marcar les diferències.
A part de Lamine i Cubarsí, en Fermín Lopez, Marc Guiu, Víctor Roque, nois de 17-19 anys, edat de 1er/2on de Bachiller, veig aquest equip emb molt de futur.
Ara, a descansar i per dimarts plat fort: NAPOLS