Cròniques del Joan FP – FC BARCELONA 3-1 SSC NAPOLI (Champions League. 1/8 Final. Tornada. 12-03-2024)

Si,si,si per fi, las 50.301 animas que varen estar a Montjuic el equip ens va animar, fen un comancement de partit fantàstic,amb pressió alta,els primers 20' extractosferics possant el marcador un 2-0 i l'eliminatoria ben encarrilada,bon plantejament d'en Xavi fem els canvis al moment precís
JA ESTEM A CUARTS, ENTRE ELS 8 MILLORS EQUIPS de EUROPA
_____________________
FC BARCELONA 3-1 SSC NAPOLI (Champions League. 1/8 Final. Tornada. 12-03-2024)
Quatre anys després, el FC Barcelona ha aconseguit la classificació per els quarts de final de la Champions League després d'impossar-se al Napoli a l'Estadi Olímpic, en un partit on l'equip de Xavi va alternar fases de joc brillant, amb fases de descontrol i dificultats per gestionar i domar els partits.
Tot i això, el Barça va ser superior al conjunt italià en aquest partit i en l'eliminatòria.
GRAN ENTRADA DE PARTIT
El Barça va entrar molt ficat, molt mentalitzat, i molt concentrat al partit, amb les idees molt clares, molt intens i agressiu en la pressió (des de els homes més avançats fins a la línia defensiva que empenyia cap a endavant i compactant el bloc), i imposant un ritme alt de partit, amb atacs molt esmolats, ocupant bé els espais, trobant jugadors entre línies i a l'esquena de les línies rivals i incomodant la circulació i la sortida de la pilota al conjunt italià.
El primer quart d'hora blaugrana va ser exuberant des de el punt de vista ofensiu, on va tenir producció ofensiva i va transmetre sempre sensació de perill més enllà dels dos gols.
Aquest gols varen venir per las pasadas llargas i al espai.
LES SUBSTITUCIONS DE XAVI
Després d'aquests minuts exuberants, el Barça es va descomprimir i va tornar a quedar clar que aquest equip és tan fràgil que no s'ho pot permetre, i que amb poca cosa a aquest Barça li fan mal.
El Barça no va saber donar-li pausa a les seves possessions, va accelerar massa i va voler atacar massa ràpid quan veia camp obert, i al mig del camp només Gündogan posava el fre i donava algo de pausa a les possessions blaugranes, en Fermín es un "màquina" una mescla de Gavi & Neskens i va quedar foss.
En aquest sentit Xavi va intervenir molt bé amb les substitucions, i quan va veure que el Napoli estava creixent després del 2-1 i que en l'inici de la segona part va entrar millor que el Barça, el tècnic egarenc va remoure el mig del camp, i amb les entrades de Sergi Roberto i João Felix el Barça va tenir un punt més de pausa i una millor gestió de les necessitats de l'equip que no pas amb Fermín ó Raphinha (que van fer un gran partit però que son més encaradors i esmolats, i en aquell moment el Barça no necessitava pas això). Xavi va trobar solucions a la banqueta dels problemes que tenia l'equip i el Barça va anar de menys a més i amb el gol de Lewandovsky va sentenciar l'eliminatòria.
VERSIONS INDIVIDUALS
Raphinha va estar intens i vertical, va tenir molta incidència i va aparèixer en totes les accions ofensives de l'equip, va atacar molt bé els espais i va ser rigorós en els retorns, encara que li va faltar pausa quan calia control i fre en les finalitzacions.
Els adolescents es van doctorar en un partit de Champions, on Lamine Yamal va fer un màster en desequilibri i en maduresa en les preses de decisions, i Pau Cubarsí va fer una altre exhibició defensant (tenint davant un jugador com Oshimen) i en sortida de pilota, on fins i tot jugant en un perfil canviat va donar una exhibició de precisió en la passada (en curt ó en llarg) i filtrant passades a les línies més avançades, sempre trobant l'home lliure, amb un equilibri, una tranquil·litat i una maduresa impròpia d'un noi de la seva edat.
Gündogan va ser l'únic jugador que va equilibrar a l'equip i li va donar pausa al joc, i com hem dit Sergi Roberto i João Felix li van donar a l'equip el que Xavi els hi havia demanat, especialment gran actuació del reusenc (un jugador crec que de vegades injustament tractat), que va entrar al camp amb el partit al cap i amb les idees molt clares del que necessitava l’equip. Araújo i Koundé també van fer un gran partit en defensa.
Ara, esperem al DIVENDRES,a veure que ens depara el sorteig.
Estem entre els 8 millors de la Champions !!!
Visca,Visca,Visca, Visca el Barça❤❤💙💙❤❤💙💙❤❤💙💙❤❤ JoanFP