Els preus a l’Eixample han pujat gairebé un 6%, segons el darrer índex de preus immobiliaris del portal Idealista

Image

El preu de l’habitatge de segona mà a l’Estat espanyol ha registrat una pujada del 3,3% interanual a l’abril i ha arribat als 1.853 euros/m2, segons l’últim índex de preus immobiliaris d’Idealista, el marketplace immobiliari del sud d’Europa. Pamplona (12,5%) és la capital que més ha vist créixer el preu que demanen els propietaris, seguit per Toledo (8%) o Palma (6,7%). Per contra, Barcelona només ha vist un increment del 0’2%, amb un preu pel metre quadrat de 3.999 euros.

L’Eixample, el districte on més puja el preu

A la meitat dels districtes barcelonins ha pujat el preu de venda dels pisos de segona mà, amb l’Eixample (5,8%), i amb un preu de 4.682 euros/m2, al capdavant. També el districte a Horta-Guinardó els preus han crecut un 3,2% i se situen en 3.157 euros el metre quadrat. A Sant Andreu, l’increment ha estat del 2,4% i el preu del metre quadrat s’enfila a 3.173 euros. A Gràcia l’increment és de l’1,9% i el preu mitjà està en 4.027 euros. Al districte de Sarrià-Sant Gervasi el preu ha crescut un 1,1% i el metre quadrat dels pisos de segona mà es paga ara a 5.304 euros. En canvi, cinc districtes han registrat caigudes dels preus: Nou Barris (-0,4%), Sants-Montjuïc (-0,5%), les Corts (-1,4%), Ciutat Vella (-3,1%), Sant Martí (-5,4%).

Barcelona, la ciutat amb el lloguer més car

Per altra banda, Barcelona és la ciutat més cara per viure de lloguer al mes d’abril amb un preu de 16,5 euros per metre quadrat. Això és un 2% més que al marçsegons l’últim informe de preus d’ Idealista. El preu del lloguer a l’Estat espanyol es va incrementar un 1,2% el mes d’abril, en comparació del mes anterior, situant-se en 10,9 euros per metre quadrat. En el darrer trimestre, el preu del lloguer ha pujat un 2,2% i en els dotze últims mesos s’ha incrementat en un 1,1%.

Les ciutats més cares per viure de lloguer al mes d’abril després de Barcelona van ser Madrid, amb 15,2 euros el metro quadrat, Sant Sebastià amb 14,9 euros i Bilbao, amb 12,7 euros. Per contra, Ourense és la capital amb la renda més econòmica d’Espanya, a 5,8 euros el metre quadrat. El segueixen Zamora, Ciudad Real i Càceres (6 euros en tots tres casos).

 

Font de l´article:

https://www.totbarcelona.cat/economia/districte-barcelona-preus-pisos-venda-200632/