Emergeixen antigues vies del tramvia a les obres del nou eix verd de l’Eixample

Image

Les obres de construcció de la Superilla de l'Eixample, a Barcelona, ​​han posat al descobert les antigues vies del tramvia que circulava pel carrer Girona, entre la Gran Via i el Consell de Cent, al centre de la capital catalana. Fonts municipals han informat a Efe que en els treballs per reduir espai per al trànsit i ampliar zones verdes i de vianants al districte més poblat de la ciutat han vist també la llum les antigues llambordes que empedraven els carrers de l'Eixample fa diverses dècades.

Segons ha informat la televisió municipal Betevé, no és la primera vegada que les vies de l´antic tramvia de Barcelona surten a la intempèrie a mercè d´una reforma urbanística. En unes obres al carril bus del carrer de Mallorca, al tram entre Padilla i Lepant, ja van aparèixer unes restes dels rails a finals del 2021. En aquest cas, es tractava de l'estructura sobre la qual circulaven les línies 49 i 51 de l'antic tramvia de Barcelona, ​​les darreres en funcionament quan el servei es va suprimir, ja fa més de mig segle.

Els antics tramvies de Barcelona van funcionar des del 1872 durant gairebé un segle, amb diferents línies a diversos punts de la ciutat. Van deixar de transitar el 1971. Barcelona va trigar més de tres dècades a recuperar els trens en superfície. Els circuits inconnexos del Trambesòs i el Trambaix es van inaugurar el 2004, ara pendents de les obres perquè les dues línies conflueixin algun dia a la plaça Francesc Macià.

Font: https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20220901/vias-tranvia-obras-superilla-14396697