La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

Era un secret a veus, però finalment s’ha confirmat. Es prohibirà fumar a totes les platges de Barcelona a partir d’aquest estiu 2022.

L’Ajuntament de Barcelona ha començat el procés per prohibir fumar a totes les platges aquest estiu després de la prova pilot de l’any passat en quatre dels espais.

El consistori està en procés de modificar l’ordenança corresponent perquè estigui en vigor el mes de juliol, i confia tenir el suport suficient per aprovar-la.

L’Ajuntament ha recordat els efectes nocius per a la salut del tabac, però també per al medi ambient pels residus que deixa.

Èxit de la prova pilot l’any passat

També ha subratllat que la valoració que es va fer de la prova pilot de l’any passat va ser d’un 8,1 a les platges on encara es podia fumar i d’un 8,2 a les que ja eren sense fum.

Entre l’abril i el juny es farà ja una campanya informativa i de sensibilització.

Per què?

Per la preservació de la convivència, ja que a les platges, en plena temporada d’estiu, s’hi acumula una gran quantitat de persones, moltes d’elles infants. I no tothom està disposat a respirar el fum del tabac de qui té a la vora.

Per la protecció de la salut perquè, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el tabaquisme és la principal causa de mort al planeta, la qual es pot evitar.

Per la protecció del medi ambient, ja que moltes de les persones consumidores de tabac a les platges, no tenen cura a l’hora de llançar les restes de les burilles. Acabant, gran part d’aquestes, a la sorra i al mar.

Platges sense fum

L’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) i Barcelona Cicle d’Aigua SA (BCASA), van impulsar l’estiu de l’any passat, una prova pilot anomenada ‘Platges sense fum’ a quatre platges de Barcelona.

La iniciativa va durar del 29 de maig al 12 de setembre i les platges afectades van ser: la de Sant Miquel, la del Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella.

Segons l’Ajuntament, la prova va ser positiva, ja que a través dels resultats extrets es va concloure, de manera satisfactòria, les reaccions per part dels usuaris i usuàries. A més d’una significativa reducció de les burilles llançades a la sorra.

Font de l’article: La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu (catalunyadiari.com)